Thursday, April 10, 2014

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: GREENLEADERS ΑΠΟ ΤΟ ΤRIPΑDVISOR ! ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Μάθατε τα νέα; To TripΑdvisor ανακοίνωσε την προώθηση του προγράμματος GreenLeaders εκτός από την Αμερική, στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Το GreenLeaders αναδεικνύει ξενοδοχεία και B&B που εφαρμόζουν πράσινες τακτικές, διευκολύνοντας τους ταξιδιώτες να βρουν και να κάνουν κράτηση για μια πιο πράσινη διαμονή. Με άλλα λόγια τo ΤripΑdvisor, των 260.000.000 μοναδικών επισκεπτών μηνιαίως, επιβεβαιώνει πόσο σημαντική είναι η υιοθέτηση πράσινων πρακτικών για την απόκτηση θετικών κριτικών από τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το ΤripΑdvisor, το 81% των υποψηφίων πελατών αναζητά τις περιβαλλοντικές δράσεις των ξενοδοχείων. Θα θέλατε να είναι και το δικό σας μέσα σε αυτά; Αν επιθυμείτε να συμβαδίσετε με τα νέα δεδομένα στον τουρισμό, τους GreenLeaders του ΤripΑdvisor, μπορείτε να βασιστείτε στην mSolutions.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που παρουσιάστηκε το GreenLeaders στην Ελλάδα δεχτήκαμε πολλές και διαφορετικές ερωτήσεις από ξενοδόχους και συνεργάτες. Το GreenLeaders θυμίζει το GreenHotels που παρουσιάσαμε πριν από 7 χρόνια! Αλλά τώρα μιλούν τα νούμερα…. Το TripΑdvisor έχει 260 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα, 150 εκατομμύρια σχόλια κάθε μήνα και αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή σχολίων στον κόσμο….

Νιώθουμε λοιπόν δικαιωμένοι για την τάση αυτή που δημιουργήθηκε. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις απαντήσεις που έχουμε δώσει αυτές τις ημέρες. Σίγουρα έρχονται και άλλες…

Πρέπει να εγγραφτώ στο GreenLeaders;
Κάθε ξενοδοχείο που κάνει ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Σημαντικό, μάλιστα, είναι να προσπαθήσει να ανέβει στην ανώτερη κατηγορία πιστοποίησης.

Το προσωπικό μου δε μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις, τι θα πρέπει να κάνω;

Το προσωπικό αποτελεί κλειδί της επιτυχίας σε κάθε περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση ώστε οι νέες αυτές απαιτήσεις να ενταχθούν ομαλά στις λειτουργίες του ξενοδοχείου.

Τι ενημερωτικό υλικό πρέπει να έχω διαθέσιμο για τους πελάτες μου;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πελάτες βρίσκονται στο ξενοδοχείο σας για επαγγελματικούς, κοινωνικούς λόγους ή για διακοπές. Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο πελάτης για τις πράσινες δράσεις του ξενοδοχείου, χωρίς να βομβαρδίζεται από πολλαπλές πληροφορίες.

Τι θα πρέπει να προσέξω κατά την αίτηση μου για το GreenLeaders;
Η ακρίβεια της παρουσίασης των δεδομένων αποτελεί ένα βασικό σημείο προσοχής. Αρκετοί πελάτες γνωρίζουν κάποια θέματα γύρω από το περιβάλλον, κάποιοι όμως γνωρίζουν αρκετά και αυτοί θέλουν προσοχή. Το πρόγραμμα λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντικειμενικότητα και προσοχή. Τα κριτήρια του Greenleaders περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων:
Παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον ανά τρίμηνο)
Χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων σε ποσοστό τουλάχιστον 75%
Τρέχουσα εφαρμογή ενός προγράμματος επαναχρησιμοποίησης πετσετών και σεντονιών
Ανακύκλωση τουλάχιστον δύο ειδών απορριμμάτων*
Εκπαίδευση του προσωπικού στις πράσινες πρακτικές
Ενημέρωση των πελατών για τις πράσινες πρακτικές

Και μετά το GreenLeaders;
Με το πρόγραμμα της tripadvisor, το ξενοδοχείο μπορεί να κάνει τα πρώτα βήματα του προς την περιβαλλοντική διαχείριση. Σίγουρα όμως δεν αρκεί. Πραγματικά εντυπωσιακά οφέλη υπάρχουν, όταν επιτυγχάνεται το ισόρροπο πάντρεμα της περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής διάστασης στη διαχείριση του ξενοδοχείου (Σύστημα βιωσιμότητας)

Θα πρέπει να φοβάμαι τα bad green reviews ;
Φυσικά όχι. Τα σχόλια είναι πάντοτε χρήσιμα. Θα πρέπει όμως να μπορούμε να τα διαχειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο.

Τι προσφέρει η mSolutions;
Αν στόχος σας είναι η βελτίωση της βαθμολογίας των κριτικών για το ξενοδοχείο σας και η αύξηση των πωλήσεών σας, η mSolutions, με εμπειρία 10 ετών στην περιβαλλοντική διαχείριση ξενοδοχείων, μπορεί να σας βοηθήσει απλά και αποτελεσματικά, με ένα πρόγραμμα 2 ημερών στο χώρο σας όπου θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή του ξενοδοχείου σας στο GreenLeaders του TripΑdvisor και θα γίνει συστηματική οργάνωση των παρακάτω:

  • Καταγραφή των περιβαλλοντικών σας δράσεων
  • Σχεδιασμός των περιβαλλοντικών σας πολιτικών και προγραμμάτων
  • Εγκατάσταση ενός συστήματος παρακολούθησης ενέργειας, νερού και απορριμμάτων
  • Εκπαίδευση του προσωπικού σας
  • Εισαγωγή στα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την msolutions επισκεφτείτε το www.msolutions.gr

No comments:

Post a Comment