Friday, December 31, 2010

Green food ή αλλιώς... πράσινη κουζίνα.


Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε πολύ ώστε να υποστηρίξουμε παραπάνω την πιο επιτυχημένη διατροφική πλατφόρμα παγκοσμίως. Τη Μεσογειακή Διατροφή, την πράσινη δηλαδή διατροφή. Η παραγωγή, η μεταφορά και η κατανάλωση των τροφίμων ευθύνεται, για περίπου το 1/3 των κλιματικών αλλαγών και συνεισφέρουν επίσης, στη μόλυνση του νερού και του αέρα. Πολλοί από εμάς, έχουμε την κακή συνήθεια να αγοράζουμε περισσότερα τρόφιμα, από αυτά, που θα καταναλώσουμε. Έτσι, αρκετά τρόφιμα καταλήγουν, στα σκουπίδια. Αν πετάμε τρόφιμα, σημαίνει ότι σπαταλάμε την ενέργεια, που χρειάστηκε, για να παραχθούν, σπαταλάμε τις πρώτες ύλες, που χρειάστηκε, για να παραχθούν και να συσκευαστούν, σπαταλάμε την ενέργεια, που χρειάστηκε, για να μεταφερθούν. 

No comments:

Post a Comment