Monday, July 25, 2011

Νησιώτικη φάβα παντρεµένη

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά

Συστατικά:

1/2 κιλό φάβα ΓΗΣ ΕΡΓΟΝ
2 µέτρια κρεµµύδια
3 κρεµµύδια κοµµένα σε ροδέλες
1 ξεφλουδισµένη και ψιλοκκοµένη ντοµάτα
αλάτι, φρέσκο πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ΕΛΙΑΣ ΕΡΓΟΝ

Οδηγίες:

Βράζουµε σε µια κατσαρόλα τη φάβα σε 1 1/2 λίτρο κρύο νερό µαζί µε τα 2 ολόκληρα κρεµµύδια και λίγο αλατάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει την ξαφρίζουµε Όταν χυλώσει καλά και φύγουν τα πολλά νερά, την αφήνουµε να κρυώσει και την κάνουµε οµοιογενή πολτό στο µίξερ ή µε το πιρούνι.
Ετοιµάζουµε τα παντρολογήµατα.
Σ’ενα τηγάνι τσιγαρίζουµε το κρεµµυδάκι και τα κοµµάτια της ντοµάτας. Ρίχνουµε αλάτι και φρεσκοκοµµένο πιπέρι, και όπως είναι ζεστά, περιχύνουµε µε αυτά τη φάβα µας.

Πηγή: http://www.ergonproducts.gr/

No comments:

Post a Comment