Wednesday, November 2, 2011

Ο καλύτερος Οκτώβριος για την Ρόδο

Εντυπωσιακή αύξηση, που ξεπέρασε το 30%, κατέγραψε η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου, τον Οκτώβριο σε βαθμό που ο περασμένος μήνας να θεωρείται ο καλύτερος στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού.Σύμφωνα με τα στοιχεία που επίσημα ανακοινώθηκαν ο συνολικός αριθμός των τουριστών που έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ τον προηγούμενο μήνα στη Ρόδο, ανήλθε σε 126.832 άτομα, έναντι 97.272 ατόμων τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας με την Αγγλία στην δεύτερη και το Ισραήλ στην τρίτη, ενώ ακολουθούν οι τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες.
Όλες οι αγορές κατέγραψαν αύξηση εκτός από τις αγορές του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας και της Κύπρου. Αντιθέτως η κίνηση στις γραμμές εσωτερικού σημείωσε μείωση που έφτασε το 6,68%.
Συνολικά στο δεκάμηνο (Ιανουάριος-Οκτώβριος) σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, η τουριστική κίνηση σημείωσε αύξηση της τάξης του 21,5%, αφού οι επισκέπτες του νησιού ανήλθαν σε 1.728.961 έναντι 1.425.967 πέρυσι.
 αύξηση πάντως αυτή, όπως επισημαίνουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, δεν αντιστοιχίζεται με την ανάλογη αύξηση στα έσοδα, γεγονός που προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες.
http://www.athina984.gr

No comments:

Post a Comment