Monday, November 29, 2010

Αλλαγές για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με την υποστήριξη ευρύτερων αλλαγών που προωθούνται και αφορούν στη δημιουργία ενός «Καλλικράτη» στον ελληνικό αθλητισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης από την Κύπρο μιλώντας χθες στο 2ο Αθλητικό Συμπόσιο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε τον αθλητικό τουρισμό ως προσοδοφόρο τομέα ο οποίος όμως έμεινε αναξιοποίητος μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας τις σημαντικές προοπτικές που υπάρχουν. Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις που θα στηρίξουν την ανάπτυξη αυτής της σημαντικής μορφής τουρισμού, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι χρειάζονται «σημαντικές ανατροπές στον χώρο του αθλητισμού» και πλήρης ανατροπή των φαινομένων της βίας. ?

Ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2011 πραγματοποιώντας τα εγκαίνια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης xenia την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και επισήμανε τα θετικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα υπογράμμισε την αλλαγή της εικόνας της χώρας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά τη διευθέτηση των χρεών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τη μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή, καθώς και τη στοχευμένη επικοινωνιακή πολιτική του ΕΟΤ. ?

Ανάδειξη ελληνικού πρωινού και επώνυμου ελληνικού κρασιού στη 42η xenia

Την ίδια ώρα στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας στους πιο καθοριστικούς και αντιπροσωπευτικούς πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού στοχεύει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) με την καθιέρωση του ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης φιλοξενήθηκαν επίσης εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων, παρουσίαση επώνυμων ελληνικών κρασιών από οινοποιεία, οινοπαραγωγούς και ειδικούς του κρασιού, παρουσιάσεις για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μπαρ, εκδήλωση για το ντιζάιν και την αρχιτεκτονική στις ανάγκες των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας και παρουσίαση του έργου της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΤΟΑΑ) του Δήμου Αθηναίων, στην οποία προστίθεται η νέα υπηρεσία Athens Film Office, για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Αθήνα.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε και το νέο portal για το επώνυμο ελληνικό κρασί από την Εθνική Διαπεγγελματική Ενωση Αμπέλου και Οίνου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την xenia. Το νέο portal «New Wines of Greece», που αποσκοπεί στη διαδικτυακή προώθηση του επώνυμου ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές, θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο του 2011 σε πέντε γλώσσες, ενώ πρεσβευτής του επώνυμου ελληνικού κρασιού επιλέχθηκε η βουλευτής και δημοσιογράφος κυρία Μάγια Τσόκλη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=370376&dt=29/11/2010#ixzz16hyZo9aE

No comments:

Post a Comment