Wednesday, November 21, 2012

Ηράκλειο: Πέντε ακόμη επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας»



Άλλες πέντε τοπικές επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στην Κρήτη πιστοποιήθηκαν με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας», ανεβάζοντας συνολικά σε δέκα τον αριθμό των επιχειρήσεων, που έχουν λάβει το σχετικό σήμα της Περιφέρειας Κρήτης, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυναμικό δίκτυο για την προστασία και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής, την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η πιστοποίηση- σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης- αποτελεί μέρος της προσπάθειας της καθιέρωσης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του «brand Κρήτη» της Περιφέρειας, για την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση της γαστρονομικού τουρισμού.

Εξ άλλου η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και τους καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας», ανάφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν κρητική κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ' επέκταση την τοπική μας οικονομία» επισήμανε.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/11/2012_471007

No comments:

Post a Comment