Wednesday, April 20, 2011

"Μήλα μου Πράσινα", 4ο Επεισόδιο: Βιώσιμος Τουρισμός, Προβολή Κυριακή του Πάσχα 24/04/2011 στις 10:00 π.μ.

 
Εκπομπή "Μήλα μου Πράσινα", 4ο Επεισόδιο: Βιώσιμος Τουρισμός, Προβολή Κυριακή του Πάσχα 24/04/2011 στις 10:00 π.μ.

Τίτλος Επεισοδίου: “Βιώσιμος Τουρισμός”

Προβολή: Κυριακή του Πάσχα 24/04/2011 10:00 π.μ. στην ΕΤ1

Ο Τουρισμός θεωρείται «Βαριά Βιομηχανία» της Ελλάδας, συνεισφέρει στο ΑΕΠ με ποσοστό 15,5%, ενώ απορροφά το 19% του εργατικού δυναμικού. Είναι όμως βιώσιμη, με όρους «βιομηχανίας», η τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας; Αρκεί ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα; Μπορεί το περιβάλλον να αντέξει το μαζικό τουρισμό;

Σήμερα, 43 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χαρακτηρίζονται ως οικοτουρίστες. Οι οικοτουρίστες αναζητούν βιώσιμες μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός και ο πολιτιστικός τουρισμός. Αυτά τα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον, βοηθούν την οικονομία και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τόπων όπου αναπτύσσονται.

Η Λενιώ Μυριβήλη ετοιμάζει τις βαλίτσες της και επισκέπτεται τη Λίμνη Κερκίνη και το Ξυλόκαστρο, για να γνωρίσει δύο προορισμούς βιώσιμου τουρισμού. Στην Κερκίνη θα συναντήσει τον Γιάννη Ρέκλο, που ξεκίνησε την οικοτουριστική του μονάδα, πιστεύοντας ότι το πιο αποτελεσματικό μέσο για να προστατευτεί το οικοσύστημα της Λίμνης Κερκίνης, είναι οι επισκέπτες της. Στο Ξυλόκαστρο, η Λενιώ θα επισκεφτεί τη Δάφνη Μαυρομμάτη, που βαθιά ευαισθητοποιημένη και εξοικειωμένη με την ιδέα του βιώσιμου τουρισμού, επένδυσε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκτήσει το ξενοδοχείο της το ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα (Eco Label).  
 

No comments:

Post a Comment