Monday, March 12, 2012

Amadeus-Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στηρίζουν τον τουρισμό στην Ευρώπη

Υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για «Low Season Tourism»


Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής τεχνολογίας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία “Low Season Tourism”, η οποία αποσκοπεί στην αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης μεταξύ της Ευρώπης και άλλων περιοχών.

Το Μνημόνιο Κατανόησης υπογράφτηκε από τον κ. Antonio Tajani, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα και τον κ. Luis Maroto, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Amadeus.

Από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία πρόκειται να προκύψουν δράσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού με την τόνωση της ταξιδιωτικής ροής μεταξύ Ευρώπης και χωρών της Νότιας Αμερικής. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με την προώθηση ταξιδιών κατά την περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας σε Ευρώπη και Νότια Αμερική, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες θέσεις σε αεροπορικές εταιρείες και τα διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων, ωφελώντας τις τοπικές οικονομίες των προορισμών.

Η πρωτοβουλία προϋποθέτει τη συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες που είναι έτοιμες να προσφέρουν σχετικές εκπτώσεις στην τιμή του εισιτηρίου και ταξιδιωτικά γραφεία που είναι σε θέση να οργανώσουν ταξιδιωτικά πακέτα αυτού του είδους, καθώς επίσης και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα διευκολύνει και θα συγχρηματοδοτήσει ενέργειες επικοινωνίας, καθώς και την συμμετοχή χωρών της Νότιας Αμερικής, όπως η Βραζιλία, Αργεντινή και Χιλή.

Η συμβολή της Amadeus σε αυτό το έργο θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς: στην παροχή των τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων που χρειάζονται για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, καθώς επίσης και στην παροχή υποστήριξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εδραίωση επαφών με σχετικούς εταίρους στη Νότια Αμερική και στη συμμετοχή σε κοινές προωθητικές ενέργειες.

Στο πρόγραμμα σε αυτή τη φάση συμμετέχουν:

Οι κυβερνήσεις Γαλλίας, Ιταλίας, Λιθουανίας και Ισπανίας,
Αεροπορικές εταιρείες όπως οι Air France, Alitalia, British Airways, Iberia, Lufthansa και TAP Air Portugal (συζητήσεις και με άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται),
Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Tour Operator (ETOA) και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων και Πρακτόρων(ECTAA).

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=80947

No comments:

Post a Comment