Tuesday, December 18, 2012

ΕΟΤ: Εντεκα τουριστικές επενδύσεις υπό αδειοδότηση

Την αναλυτική κατάσταση και τα στάδια αδειοδότησης στα οποία βρίσκονται οι 11 τουριστικές επενδύσεις (έξι νέες και επτά υφιστάμενες), οι οποίες εξετάζονται στην Ειδική Υπηρεσία προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), παραθέτει ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείο Τουρισμού.

Οι επενδυτικές προτάσεις που εξετάζονται και βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης είναι:

1. Σε στάδιο υπογραφής της προβλεπόμενης από το άρθρο 9 παρ.1 του Νόμου 4002/2011 ΚΥΑ, για τον καθορισμό των ειδικότερων κατηγοριών έργων, της γενικής διάταξης των κτιρίων και τους περιβαλλοντικούς όρους του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος, είναι το επενδυτικό έργο για τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε γήπεδο 645 στρεμ. στη θέση Βρόσκοπος, Δ. Κέας, Νήσου Κέας.

2. Στο στάδιο έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ), είναι το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από ξενοδοχείο 180 κλινών, τουριστικές κατοικίες και εγκαταστάσεις SPA, σε γήπεδο 450 στρεμ. στη Νήσο Μήλο. H Ειδική Υπηρεσία έχει αποστείλει γνωμοδότηση προς το ΥΠΕΚΑ ως προς την καταλληλότητα γηπέδου.

3. Στο στάδιο έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ), είναι το επενδυτικό έργο για τη δημιουργία ξενοδοχείου μικτού τύπου κατηγορίας 5 αστέρων «SCORPIO BAY» 1.100 κλινών υποστηρικτικών αυτού έργων και λιμενικού έργου σε γήπεδο 1.717 στρεμ. στη θέση Σκορπονέρι, Δήμου Ορχομενού, Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. H Ειδική Υπηρεσία θα αποστείλει γνωμοδότηση προς το ΥΠΕΚΑ ως προς την καταλληλότητα γηπέδου.

4. Στο στάδιο έκδοσης Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) είναι το επενδυτικό έργο για δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από Ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και εγκατάσταση γκολφ, σε γήπεδο 714 στρεμ. του Δήμου Αιγιαλίας. Στο πλαίσιο του ΠΠΠΑ, η Ειδική Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει προς το ΥΠΕΚΑ.

5. Αίτηση για Γνωμοδότηση στο πλαίσιο Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΠΑ) για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5*, δυναμικότητας 2.510 κλινών, σε γήπεδο έκτασης 1.717 στρεμ. στη θέση Κάβο Πλάκο, Δ. Ιτάνου, Ν. Λασιθίου, έχει υποβληθεί από την «Εταιρία Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης».

6. Αίτηση για Γνωμοδότηση για έκδοση ΠΠΠΑ δημιουργίας Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 250 κλινών και Κέντρο Θαλασσοθεραπείας) σε γήπεδο 275 στρεμ. στον Δήμο Ιητών, νήσου Ιου.

Προτάσεις που έχουν υποβληθεί και αφορούν σε υφιστάμενες τουριστικές επενδύσεις:

7. Αίτηση έγκρισης δημιουργίας Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος σε τμήμα του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ». Εξετάζεται το ισχύον Νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

8. Φάκελος που αφορά την αίτηση της εταιρίας «ΡΙΑΛΑ Α.Ε.» για «Ανασυνταχθείσα αρχιτεκτονική μελέτη υπό ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας κλασσικού τύπου, 5*, δυναμικότητας 362 κλινών» σε γήπεδο 43.509,39 τμ στην εκτός σχεδίου περιοχή, στη Θέση Αγ. Ιωάννη Λουκά, του Δ.Δ. Θάσου, του Ν. Καβάλας.

9. Αίτηση εταιρίας «CLUB MEDITERRANEΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» για έγκριση δόμησης τροποποιητικής αρχιτεκτονικής μελέτη αναβάθμισης από 4* σε 5* ξενοδοχείου κλασσικού τύπου δυναμικότητας 362 κλινών, που βρίσκεται σε γήπεδο 185.450,62 τμ στην εκτός σχεδίου περιοχή στην περιοχή Κέφαλος, νήσου Κω. Μετά την επισήμανση του προβλήματος από την Ειδική Υπηρεσία στο Υπουργείο το θέμα λύθηκε με ΠΝΠ ΦΕΚ 237/Α/ 5-12-12 Αρθρο 19, συμφώνα με το οποίο την αρμοδιότητα χορήγησης έγκρισης δόμησης έχει η ΥΔΟΜ μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.

10. Υποβολή φακέλων για τον επαναχαρακτηρισμό και την επαναοριοθέτηση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο με ΚΥΑ των Υπουργών Τουρισμού και ΠΕΚΑ κατ’ εφαρμογή των νεότερων ρυθμίσεων για τις ΠΟΤΑ του Ν. 4002/2011.

11. Η τελευταία επένδυση είναι πρόταση σε στάδιο επεξεργασίας για δημιουργία ΠΟΤΑ σε έκταση 12.500 στρεμμάτων στη περιοχή Αταλάντης του δήμου Λοκρού, Νομού Φθιώτιδας. Θα περιλαμβάνει τρία ξενοδοχεία, γκολφ, τένις, spa.

No comments:

Post a Comment